A várakozás hosszú perceit tette kellemessé a kedves bábelőadás. Nefelejcs Bábszínház - A kislány és a süni c. téli mese. Aztán megjelent Ő az ablaknál!

tovább...

Mikulás-váró játékos foglalkozáson vettek részt a Csibe csoport és a Méhecske csoport nagycsoportos gyermekei a Videoton FC sportolóival.

tovább...

Mikulás-váró foglalkozáson járt a Katica csoport az Aranybulla Könyvtárban.

tovább...

Gyermekek és szülők lelkesedése változatlanul töretlen a jó ügyért. :) Köszönjük!

tovább...

Nemzetközi projekttalálkozó.

tovább...

Sok új ismerettel és élménnyel gazdagodtunk a vadasparkban. A saját kiállítás képei is erről tanúskodnak.

tovább...

Szülők, gyermekek, óvónénik, dajka nénik együtt és lelkesen serénykedtek az udvaron.

tovább...

Június 8-án az óvodapedagógusok gyermeknapi mesejátékának lehettek részesei a gyerekek.

tovább...

Pünkösd ünnepét Pünkösdöléssel ünnepeltük a Szivárvány Óvodában.Pünkösdi királyné választást követően ügyességi,gyorsasági próbákkal választódott ki a Pünkösdi király.

tovább...

Lettországban jártunk, megismerkedtünk a Bikernieku Pamatskola működésével, a lett szokásokkal, Daugavpils városával.

tovább...

Havasi Kátya és Szabó Bori Virág a (Zenemanó csoport tagjai) az V. Egyházmegyei Ki Mit Tud? döntőjén arany minősítést nyertek furulya játékukkal.

tovább...

Olaszország adott otthont az Erasmus+ Project 6 országból érkező küldöttségeinek. Székesfehérvárt,a Szivárvány Óvodát Nagyné Cseterics Éva koordinátor, Iliásné Sütő Zita és Udvardi Cs.Ibolya képviselte.A projekt keretében megismerkedhettek az olaszországi oktatási intézményekkel,ott folyó szakmai munkával,Atrival.Szoros együttműködésben dolgoztak a Spanyolországból,Egyesült Királyságból,Görögországból,Lettországból,Litvániából,Magyarországból érkezett pedagógusok.

tovább...

Az Erasmus+ Project 2.állomása Spanyolországban volt. Lleida várta a 6 országból érkező koordinátorokat,kollégákat s gyermekeket.Óvodánkat Nagyné Cseterics Éva koordinátor,Rangics Jánosné és Udvardi Cs.Ibolya képviselte.

tovább...

Az Aranybulla Könyvtár részeként került átadásra a gyermekek számára az igen korszerű és igényes Gyermekkönyvtár,melyet Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármestere adott át a gyermekeknek,s a Zentai Úti Általános Iskola gyermekei vidám műsorral köszöntek meg.

tovább...

Erasmus+2017-01-06
A Csibe csoport elkészítette a spanyol gyümölcsös tésztasalátát. A közös munka után egészséges salátát ettünk kicsit másképpen.

tovább...

Rövid műsorral készültek kicsik és nagyok erre a meglepetésekkel teli napra.

tovább...

Idén is jó hangulatban és sikerélményekkel telt a délután, gyermekeknek szülőknek egyaránt.

tovább...

A várakozás izgalmas perceit bábelőadással tettük még emlékezetesebbé kicsiknek és nagyoknak egyaránt. .

tovább...

Az Erasmus+ Uniós Pályázat első állomása Magyarország,Székesfehérvár volt.A pályázat koordinátora Nagyné Cseterics Éva,óvodaigazgató,segítségei pedig Rangics Jánosné és Udvardi Cs.Ibolya voltak.Tartalmas programokkal színesítették a Szivárvány Óvoda Székhelyintézmény s a Püspökkertvárosi Tagóvoda pedagógusai a 3 nap programját.Prezentációban mutatta be Nagyné Cseterics Éva a magyar oktatási rendszert,Kéri Tímea az óvoda napirendjét,Udvardi Cs.Ibolya pedig az intézményt. Részt vettünk az István Király Általános Iskola SAKK-PALOTA bemutató foglalkozásán, a pályázat megbeszéléseit a Szent Gellért Hotel konferenciatermében,s a Székhelyintézményben szerveztük. Megismerkedhettek tradicionális magyar ételekkel,palacsintát sütöttünk közösen.Magyarország-Szegedi Mónika- által tervezett LOGO nyerte el valamennyi ország résztvevőinek tetszését,mely nagy büszkeség volt számunkra. Elégedetten és számos tapasztalattal távoztak a spanyol,az olasz,a lett,a litván,az angol és a görög vendégeink.

tovább...

Learning and playing with the Pet-Box. There are lot of informations about healthy lifestyle of Spain/Catalonia, and Paisos Catalan School.

tovább...

A Szivárvány Óvoda látta vendégül a Hangszervarázs előadást.Játékosan és humorosan ismerkedhettek meg gyermekeink a fúvós és ütős hangszerekkel.

tovább...

A Szivárvány Óvoda 3.Maci csoportjában zöldségsalátát készítettek,majd kóstoltak a gyerekek.Megbeszéltük a vitaminok fontosságát,az egészségmegőrzésben,betegség megelőzésben betöltött szerepüket.A közös salátakészítés nagy élmény volt a gyerekeknek.

tovább...

Erasmus+ Mazsola2016-10-17
Az együttműködési program keretében Mazsola utazik valamennyi partner országba. A dobozban sok-sok információt visz magával városunkról, óvodánkról.

tovább...

A Handa-Banda Zenekar dalos előadással mutatta be a közlekedés szabályait és résztvevőit a Szivárvány Óvoda gyermekeinek

tovább...

Egy apuka és nagypapa műsorral tette emlékezetesebbé a napot az óvodásainknak.

tovább...

Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület „Négylábú tanársegédekkel a gyógyulásért” programja keretében, a MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító program támogatásával valósulhat meg a kutyás terápia.

tovább...

Kacor Király és társai nyújtottak feledhetetlen élményt a gyerekeknek a Szivárvány és Püspökkertvárosi oviban.

tovább...

A Tagóvodánk nagycsoportosainak ezzel a kirándulással szereztünk örömet. Buszoztunk, gyalogoltunk, ettünk-ittunk, fagyiztunk és hazafelé a buszon mindezt kipihentük. :)

tovább...

Gyermekek, szülők, és fitt nagyszülők együtt teljesítették a játékos, ügyességi feladatokat.

tovább...

Reggeli zenés tornával nyitottunk majd egész nap ügyességi, gyorsasági és erőnléti mozgásos játékokat szerveztünk kicsiknek és nagyoknak.

tovább...

Figura Ede szórakoztatta és vonta be a gyermekeket a mesébe.

tovább...

Az egyik öreg hársfa odújából kikandikált egy fejecske. A hangját is hallottuk, ahogy hívta az anyját az éhes fekete rigó fióka. Csendben és rövid ideig figyeltük, hogy mihamarabb visszatérhessen fiókájához a mamája.

tovább...

Feldíszítettük a kis diófa alsó ágait, utána körbe jártuk.

tovább...

Köszönjük a szép virágokat és az együttműködést!

tovább...

1.) Takarítás óvodán belül és kívül. Portörlés a csoportokban, szemétvadászat a domboldalon, óvoda környéke sem maradhatott ki.Az önkormányzattal együtt ültetett Kínai Smaragd fát közösen gondozzuk a várossal. 2.)Talajsüti készítése. Közös munka. :)3.) Rémusz bácsi meséi - A szurokbaba c bábelőadás 4.) Zárónapon zöldbe öltöztünk és együtt nyitottuk meg a tavaszi Ovi-galériát.

tovább...

Az Alcoa-Köfém Kft munkatársai segítenek környezetünket szebbé tenni.

tovább...

FÖLD hete lesz a Tagóvodában. Előkészítettük/ nagycsoport és középső csoport/ a kiskerteket az "Egy palánta - egy gyerek" programhoz.

tovább...

Somogyi Gréta Virág 3.sz.Maci csoport édesapja közbenjárt Illés Mihály Balesetmegelőzési Bizottság Titkáránál láthatósági mellények igényléséért.Gyermekeink boldogan viselték,vették birtokba.

tovább...

A Székesfehérvári Önkormányzat \"Zöld Város\" kiadványa eljutott Tagóvodánkba is. A gyerekek örömmel vették át a kifestő könyveket, amikben mozgalmas, környezetükkel kapcsolatos képeket színezhetnek ki. A kiadvány a célját akkor éri el, ha a felnőttel beszélgetve, közös játék során bővíthetik a gyermekek az ismereteiket, formálódhat szemléletük.

tovább...

Óvodánk ismét díjat nyert a "Tájsebészet 2015" versenyben.

tovább...

Néphagyomány ápolás keretein belül zöldág-járásra hívtuk gyermekeinket.

tovább...

A víz uralta a napunkat. Játszottunk patak átugrást, kísérleteztünk, mértünk a vízzel, barkácsoltunk vízi állatokat, és pihenés képen beszélgettünk mindarról, amit a vízről tudunk és megtudunk.

tovább...

Közösen készülni az ünnepre sokkal nagyobb öröm és élvezet. :)

tovább...

A nagycsoportosok a Halesz parkban zárták - saját készítésű zászlókat tűztünk az emlékmű tövébe - a megemlékezést. A kisebbek az intézményen belül ismerkedtek a történelmünkkel.

tovább...

A díjátadó és maga a díj, amit a Tagóvodánk nyert el. Köszönet a szülőknek, gyermekeknek és dolgozóinknak!

tovább...

Székhely és Tagóvoda nagycsoportosainak volt része ebben az élményben. A képek magukért beszélnek. :)

tovább...

Több, mint 1 évtizede vagyunk jelen a mohai tikverőzésen. Idén is a nagycsoportosok lehettek "részesei"ennek a farsangi hagyománynak. Ettünk igazi mohai fánkot, bekormoztak bennünket mohai korommal, hogy egészségesek legyünk. :)

tovább...

Farsangi képek 2016-02-08
Jelmezes bál! Vidámsággal, tánccal és zajos télűzéssel telt a napunk a Püspök-kertvárosban. Nem hiányzott a finom farsangi fánk sem. Mindhárom csoportban egy-egy szülő járult hozzá ezzel a tradicionális finomsággal a farsangi hangulathoz.

tovább...

Elkészítették a nagyok a kiszebábot.

tovább...

Az egyik kis kertünk éke a tavasz hírnöke. Megörökítettük.

tovább...

Évek óta szívügyünk az udvarunkhoz szokott madarakról való gondoskodás.Télen nyáron számíthatnak ránk. Ma a középsősöket kaptuk lencsevégre amint saját készítésű madárkalácsot akasztgattak a kisebb fenyőfákra.

tovább...

Az Ovi-galéria téli tárlatát egy saját készítésű, pasztell képpel frissítettük. Együtt "elemeztük" a gyerekekkel az alkotást, és tettük az aulánk központi falára.

tovább...

Kicsik és nagyok újévi köszöntővel, csupa jókívánsággal búcsúzott el az csodaszép ovis fától a Püspök-kertvárosban, de nem szomorú senki, mert ezzel megkezdődik a farsangi időszak és már lehet készíteni a jelmez ötleteket. :) A nagyok segítettek a díszek leszedésében és a szaloncukor szétosztásában. Minden csoport egyformán részesült a finomságból.

tovább...

A december a várakozás izgalmaival, előkészületekkel, meglepetésekkel és az együttlét örömével, boldogságával, a szeretettel teli hónapja az évnek. Kívánjuk, hogy 2016. minden hónapjára jusson belőle bőven!

tovább...

Nálunk is járt a Mikulás, de annyira sietett, hogy alig tudtam lekapni. :) Így is nagy nap volt ez kicsiknek és nagyoknak. A Nefelejcs bábszínház előadásában a Sündisznócska lovagol c. mesét látták a gyerekek. Közös kacagások, éneklések fokozták az amúgy is jó hangulatot. :) A csoportokba visszatérve , a folyosón minden kikészített kis csizmában ott volt a várva- várt ajándék. Köszönjük Mikulás bácsi! :)

tovább...

A Léghajó Társulat adott elő egy szép,téli mesét gyermekdalokkal és versikékkel fűszerezve,fokozva ezzel az ünnep előtti várakozást.

tovább...

Az öreg, óriás hársfák alatt minden évszakban megtaláljuk a szépet és jót. Együtt óvjuk és gondozzuk a " kis szigetünket", óvó nénik, dajkák, szülők és gyermekek. Idén tábortűz mellett ünnepeltünk, zártunk egy lelkes munkával telt délutánt.

tovább...

A 2.Sz.Méhecske csoportban Márton napi ludat készítettek a gyerekek,liba zsíros kenyeret ettek.

tovább...

Az ALCOA-KÖFÉM dolgozói vállaltak óvodánkban társadalmi munkát.Köszönjük a Szivárvány Óvoda nevében

tovább...

Emily came from Australia. She spent 6 weeks with children and worked together with kindergarten teachers in the number of 4 class. She introduced australian and chinese culture with playful activities. It was wonderful program, thank you Emily for your voluntary work.

tovább...

Bemutattuk a 2 éven keresztül megvalósított együttműködési programot.

tovább...

Partnertalálkozó az olaszországi Atriban

tovább...

Játék a francia Margueritel

tovább...

Comenius-Wales2012-10-16
Partnertalálkozó Llandogoban

tovább...

Melliste - partnertalálkozó

tovább...

Partnertalálkozó a Szivárvány Óvodában

tovább...

Partnertalálkozó Echenoz la Melineben

tovább...

Comenius program2011-10-18
Első partnertalálkozó Spanyolország, Katalónia-Lleida

tovább...