Hírek,aktualitások a Püspök-kertvárosi Tagóvodában

 

Kedves Szülők! 

 

Kérjük Önöket, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák Tagóvodánk alapítványát!  

"Püspök-kertvárosi Óvodáért Alapítvány "

 18489255-1-07

Köszönjük! 

 

 

 

 

Mindenkinek áldott, szeretettel teli karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk!

  Karácsony 

2019. december 17. 

Ezen napon az óvodába érkezve, az aulában egy csodaszépen feldíszített, hatalmas karácsonyfa fogadja a gyermekeket és szülőkeiket. 

A közös ünneplésre 10h-kor kerül sor, amikor is minden korcsoport egy-egy verssel,  mesével és énekkel köszönti az óvodai karácsonyt. 

A meghitt hangulatot a hatalmas öröm váltja fel, amikor a gyerekek a szobájukba visszaérkezve megtalálják a várva várt meglepetéseket, az új játékokat.  

 

 

 

2019. december 5. 

Érkezik a Mikulás 

Hagyományosan, reggel 9h-kor, a Nefelejcs bábszínház előadásával színesítjük a várakozás pillanatait a gyermekek számára.

A legnagyobb meglepetés az előadás után lesz, amikor is a Mikulás beinteget az ablakon. 

A délelőtt zárásaként az öltözőkben minden kikészített csizma, cipő finomsággal tele fogadja a gyerekeket. 

 

Állatok világnapja 2019. október 4.  

 

Hagyományainkat követve ezen a napon is az állatok szereretete, védelme kapja a hangsúlyt. Az egész hét a készülődéssel telik. Változatos technikákkal - gyurmázás, festés, barkácsolás, kézimunka - készülnek állatokról képek, figurák. Elhangzanak a kedvenc versek, énekek és állatmesék, bábokkal elevenednek meg a főhősök. Az óvoda udvarán számos apró állat él, bújik meg, amiket megfigyelhetünk. Közvetlen felfedezéseinkhez megtanuljuk a nagyító, a gukker használatát. A felnőtt példáján keresztül segítünk a gyerekeknek legyőzni a félelmüket az apróbb bogaraktól, csigától és egyébb kis állattól.  

 

Ezen a napon még többet énekelgetünk, zenélünk, körjátékozunk a gyermekekkel. Képeket nézegetünk hangszerekről, az óvodában használtakat játékosan megszólaltatjuk. 

A napot a Kákics együttes előadása teszi emlékezetessé a gyermekek számára.